Forside > CD : Holbergs underjordiske Suite > ASKEFIS > Jyllandsposten 2001

Jyllandsposten 2001

18. september 2001 En eventyrlig CD for folk i alle aldre.. af: Søren Chr. Kirkegaard

Hvorfor vride hjerne for at hitte på nye tekster, når litteraturen er fuld af gode historier, som omskrevet og sat i musik kan blive til nye viser ? Det må have været filosofien bag sangeren og sangskriveren Leif Monnerups nye CD, som indeholder 16 nye viser, alle skrevet over klassiske eventyr og historier og sat i musik af Monnerup.

Han har bl.a. sat H.C. Andersens "Kejserens nye klæder" og "Fyrtøjet" på visevenlige versefødder. Men også eventyr af brødrene Grimm ( "Ulven og de syv gedekid" , Bedstefaderen" og Katten og musen") er blevet gjort sangbare af Monnerup. Det samme er det norske eventyr om "De tre Bukkebruse" af Asbjørnsen og Moe, som også har skrevet historien om titelsangens "Askefis". Til samlingen hører også en række danske folkeeventyr af ukendt oprindelse, samt et persisk, et ungarnsk og et indisk efter Thomas Winding.

De mundrette tekster serveres i en letflydende og særdeles sangbar musikalsk indpakning, og viserne fortolkes med et charmerende glimt i øjet af en velsyngende Leif Monnerup, som får fornem musikalsk opbakning af Anne Eltard på violin, Hugo Rasmussen på kontrabas, Jens Lysdal på guitar og Øyvind Ougaard på harmonika og flygel.

En eventyrlig CD for folk i alle aldre.

Søren Chr. Kirkegaard