Forside > CD : Holbergs underjordiske Suite > ASKEFIS > Kommunist 2001

Kommunist 2001

Eventyrlige sange Kommunist  18. august 2001

Musen blev bedrøvet ville protestere. Den valgte sine ord med takt- havde gode manerer. Det sidste glimt musen så, var kattens store gab. Stille gled den ind i det store fællesskab.

Sådan slutter en af teksterne på Leif Monnerups nye CD " Askefis", og man kan ikke lade være med at tænke på Danmarks forhold til EU, selvom der her er tale om en tekst med udgangspunkt i et af brødrene Grimms eventyr " Katten og Musen ".
I 1997 udsendte Leif Monnerup sin første CD " Gadens Galleri", som skildrede livet omkring  Assistents Kirkegård. Denne gang er udgangspunktet 16 folkeeventyr og fabler fra hele verden, som han har gendigtet og sat musik til.
Mange af temaerne er kendte, nemlig om den fattige dreng, som i kraft af sin kløgt vinder prinsessen og det halve kongerige, eller som nævnt ovenfor, historien om den stærke og den svage som skal " føre fælles bo", men hvor det ender med at katten bliver stor og fed og æder musen.
Leif Monnerup har skabt nogle poetiske og humoristiske tekster, og musikken varieret, ikke mindst i kraft af de meget professionelle musikere, som Anne Eltard, Hugo Rasmussen og Øyvind Ougaard. Monnerup lægger selv stemme til alle sangene.
Jørn Mathiassen har, ligesom sidst, skabt det smukke omslag med illustrationer til en række af sangene. Indlagt er et hæfte med alle tekster.
                                                                              Af John Poulsen, Ugeavisen