Kommunist 1998

31. januar 1998Lyrisk humoristisk CD af: Johan Poulsen
I 1973 udgav Clarté og Forlaget Tiden grammofonpladen " Revolutionære Sange" med gruppen DKU-noder. En af de medvirkende var Leif Monnerup.
Udover at synge og spille havde Leif Monnerup også komponeret en ny melodi til " Den jævne simple arbejdsmand". Han fortsatte med at komponere musik og skrive tekster. Vi har oplevet Leif Monnerup ved partiarrangementer og Land og Folkefestivals, alene eller sammen med gruppen Sumba. Det er også blevet til optræden i radioen.
En række af de sange, han har skrevet undervejs, og enkelte som lige har set dagens lys, har han nu indspillet på Cd'en "Gadens Galleri". Det er både en poetisk, alvorlig og humoristisk CD, og man kan glæde sig over at musikledsagelsen og arrangementerne er lagt i hænderne på professionelle musikere.
At Leif Monnerup bor på Nørrebro i København, læser man tydeligt ud af teksterne til f.eks. " Gadens Galleri", Von Sholten" og " Naboen". Der er også blevet plads til det poetiske i f.eks. Sidney Bechets kendte " Petit Fleur", som der for første gang er sat tekst til; og musikerne sørger for at skabe den rette pariserstemning.
På det mere humoristiske plan kan vi genopleve "Røvhullet" og "Abemanden", suppleret med det sidste nummer, "Eiermann". Den handler om hans gruppes optræden i Thüringen i det tidligere DDR nytåret 1989 - 90 efter at muren var faldet. Her er der humor og lederhosemusik. Alt i alt en anbefalelsesværdig CD.
Omslaget til det lille teksthefte er malet af Jørn Mathiassen, og skildrer en række af sangene. Desværre er de meget små. Man burde nok i stedet have valgt en enkelt eller to.
John Poulsen