Forside > CD : Holbergs underjordiske Suite > Holbergs Underjordiske suite > Kristeligt Dagblad 2003

Kristeligt Dagblad 2003

Holberg med saft og kraft

Af Helene Moe :Kristeligt Dagblad tirsdag den 23. september 2003.

Ideen er rigtig god.
Tag et par stykker af Ludvig Holbergs fabler og epistler, sæt dem i musik og tilrettelæg en cd, hvor alle disse barokke viser afleveres som det, de jo i grunden er ; ironisk skarpe og finurlige kommentarer til en evigt forunderlig og forrykt verden.
Sangskriveren Leif Monnerup har gjort forsøget, men har også været så kløgtig, at han har redigeret en lille suite til sidst, der indeholder syv tekster fra Holbergs mesterlige roman Niels Klim. Tilsammen er det en cd, som musikalsk nok kan forekomme en smule ensformig i det lange løb, men som med afsæt i mester Ludvigs geniale indfald leverer ord, der både i alvor og sjov har saft og kraft.
Et af de mest kendte og populære steder i Niels Klim er vel nok passagen hos aberne. Og Leif Monnerup skriver naturligvis visen om
" Abeland". Niels Klim drømmer om at blive berømt og får en dag en god ide :
" Hovederne i Abeland havde korte abehår  /  så jeg lavede en paryk af hvide gedehår  /  Præsidenten jublede, da han så  /  sig selv i spejlet med håret på  /  Snart var mine parykker sat  /  på hver en abekat".
Leif Monnerup har musikalsk allieret sig med en kvartet, der bl.a. tæller
en harmonika, violin, guitar og kontrabas.
På forsiden af cd og teksthefter har han desuden fået nu afdøde billedmager og tv - scenograf Jørn Mathiassen til at illustrere
"Holbergs underjordiske suite", der er udgivet på eget forlag " Monne",
men distribueres af Gyldendals selskab " Exlibris".
Af Helene Moe :Kristeligt Dagblad tirsdag den 23. september 2003.